A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Vissza a naptárhoz
"Kodály-módszer a Kodály-koncepció alapján - hagyomány és megújulás" akkreditált tanártovábbképzés Győrben
event image
2019. szeptember 27. péntek, 09:00 – 2019. szeptember 29. vasárnap, 18:30
Liszt Ferenc Zeneiskola, AMI és Tehetségpont, Győr
Magyarország
Képzés, kurzus

A 30 órás tanfolyamra iskolai ének-zene tanárok, alsó tagozaton ének-zenét tanítók, szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, valamint iskolai kórusokat vezető karnagyok jelentkezhetnek.


A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a “Mindennapos Éneklés” program keretében valósul meg. 


Tekintettel arra, hogy a továbbképzésen bemutatjuk a Zeneakadémia fejlesztésében elkészült új digitális applikációkat, a Kodály HUB digitális tudásközpontot és a Megérint a zene applikációt, elsősorban olyan tanárok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek legalább alapszintű digitális kompetenciákkal is. A résztvevők a szombat délelőtti és vasárnap délutáni modulokhoz hozzanak magukkal laptopot és/vagy tabletet!


A tanfolyam címe: 


Kodály-módszer a Kodály-koncepció alapján - hagyomány és megújulás 


(30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program, alapítási engedélyszám: 9-66/2018.)


A tanfolyam ideje: 


2019. szeptember 27. (péntek) 9:00-13:00 ill. 14:00-18:15 között


2019. szeptember 28. (szombat) 9:00-13:00 ill. 14:00-18:00 között


2019. szeptember 29. (vasárnap) 9:00-13:00 ill. 14:00-18:00 között


A tanfolyam helye: Liszt Ferenc Zeneiskola, AMI és Tehetségpont, 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 6. 


Oktatók:


Szakmai vezető: Dr. Nemes László Norbert, a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója


A tanfolyamon tanító tanárok: Barabás Edina, Farkasházi Dávid, Farnadi Tamara, Fehér Anikó, Körtvési Katalin, Nemes László Norbert, Rápli Györgyi, Rozmán Lajos, Spiegel Mariann.


A továbbképzés célja:


A továbbképzés célja, hogy magas szintű elméleti és gyakorlati képzést nyújtson. A résztvevő ismerje meg a Kodály Zoltán nevével fémjelzett zenepedagógiai gyakorlat alapelveit, filozófiai hátterét. Váljon képessé ezen gyakorlat újszerű alkalmazására, mely igazodik korunk lehetőségeihez és kihívásaihoz.


A képzéshez kapcsolódó beszámoló követelményrendszere:


A továbbképzés anyagához kapcsolódó tanári portfólió készítése saját iskolai tanítási gyakorlatához kapcsolódóan (pedagógiai repertoár, kreatív módszerek alkalmazása, az új digitális technikák használata az órai gyakorlatban), melynek terjedelme max. 5 oldal. 


A portfólió beadásának határideje: a kurzus befejezését követő 2 héten belül.


Az értékelés szempontjai: a portfólió tükrözze a továbbképzés során megismert, elsajátított új, kreatív gyakorlatok, módszerek alkalmazását, valamint a kodályi elvek megvalósulását.


Amennyiben a résztvevő valamelyik részfeladatot nem teljesíti, a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány nem adható ki.


A tanúsítvány megszerzésének további feltétele a továbbképzés 90%-án való részvétel (A 30 tanítási órából legfeljebb 3 tanítási órát - azaz 2 óra 15 percet - lehet hiányozni).


Jelentkezés:


A részvétel ingyenes, ellátást biztosítunk.


Azon résztvevők számára, akik nem tudják a napi bejárást megoldani, 3 csillagos 2 személyes szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést.


A továbbképzés maximális létszáma: 30 fő


 A jelentkezési lap innen letölthető.


 Az aláírt jelentkezési lapot 2019. szeptember 17-ig kérjük elküldeni beszkennelve a kodaly.tovabbkepzes@zeneakademia.hu email címre Tóth Réka főszervezőnek.
Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.