MENÜ
 
Vissza a naptárhoz
"Kodály-módszer a Kodály-koncepció alapján - hagyomány és megújulás" akkreditált tanártovábbképzés Pécsen
event image
2019. október 25. péntek, 09:00 – 2019. október 27. vasárnap, 17:45
Pécsi Tudományegyetem - Művészeti Kar, 7622 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.
Magyarország
Képzés, kurzus

30 ÓRÁS AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS


A tanfolyamra iskolai ének-zene tanárok, alsó tagozaton ének-zenét tanítók, szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, valamint iskolai kórusokat vezető karnagyok jelentkezhetnek.


Időpont: 2019. október 25-26-27.


Jelentkezési határidő: 2019. október 4.


A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a “Mindennapos Éneklés” program keretében valósul meg. 

Tekintettel arra, hogy a továbbképzésen bemutatjuk a Zeneakadémia fejlesztésében elkészült új digitális applikációkat, a Kodály HUB digitális tudásközpontot és a Megérint a zene applikációt, elsősorban olyan tanárok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek legalább alapszintű digitális kompetenciákkal is. A résztvevők a vasárnap délelőtti modulokhoz hozzanak magukkal laptopot és/vagy tabletet!


A tanfolyam címe: 
Kodály-módszer a Kodály-koncepció alapján - hagyomány és megújulás 
(30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program, alapítási engedélyszám: 9-66/2018.)


A tanfolyam ideje: 
2019. október 25. (péntek) 9:00-13:00 ill. 14:00-18:00 között
2019. október 26. (szombat) 9:00-13:00 ill. 14:00-18:45 között
2019. október 27. (vasárnap) 9:00-13:00 ill. 14:00-17:45 között


A tanfolyam helye:  Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara


Szakmai vezető: Dr. habil. Nemes László Norbert, a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója


A tanfolyamon tanító tanárok: Barabás Edina, Demel Eszter, Garamszegi Valéria, Körtvési Katalin, Nemes László Norbert, Rozmán Lajos, Spiegel Mariann, Szalay Olga


A továbbképzés célja:


A továbbképzés célja, hogy magas szintű elméleti és gyakorlati képzést nyújtson. A résztvevő ismerje meg a Kodály Zoltán nevével fémjelzett zenepedagógiai gyakorlat alapelveit, filozófiai hátterét. Váljon képessé ezen gyakorlat újszerű alkalmazására, mely igazodik korunk lehetőségeihez és kihívásaihoz.


A képzéshez kapcsolódó beszámoló követelményrendszere:


A továbbképzés anyagához kapcsolódó tanári portfólió készítése saját iskolai tanítási gyakorlatához kapcsolódóan (pedagógiai repertoár, kreatív módszerek alkalmazása, az új digitális technikák használata az órai gyakorlatban), melynek terjedelme max. 5 oldal. 


A portfólió beadásának határideje: a kurzus befejezését követő 2 héten belül.


Az értékelés szempontjai: a portfólió tükrözze a továbbképzés során megismert, elsajátított új, kreatív gyakorlatok, módszerek alkalmazását, valamint a kodályi elvek megvalósulását.


Amennyiben a résztvevő valamelyik részfeladatot nem teljesíti, a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány nem adható ki.


A tanúsítvány megszerzésének további feltétele a továbbképzés 90%-án való részvétel (A 30 tanítási órából legfeljebb 3 tanítási órát - azaz 2 óra 15 percet - lehet hiányozni).


Jelentkezés:


A részvétel ingyenes, ellátást biztosítunk.


Azon résztvevők számára, akik nem tudják a napi bejárást megoldani, 3 csillagos 2 személyes szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést.


A továbbképzés maximális létszáma: 30 fő


A jelentkezési lap innen letölthető.


Az aláírt jelentkezési lapot 2019. október 4-ig kérjük elküldeni beszkennelve a kodaly.tovabbkepzes@zeneakademia.hu email címre Tóth Réka főszervezőnek.


Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV

A Kodály HUB-ról

A Kodály HUB a világ bármely pontjáról elérhető, nyilvános on-line tudásközpont, mely a kodályi zenepedagógia elveit követő szakmai anyagokat kínál az élményalapú ének-zene tanításhoz. Leíró részei a kodályi zenepedagógiában történő tájékozódást segítik, a regisztráció után elérhető interaktív funkciók pedig a tudásmegosztást, az énektanárok közösségépítését szolgálják. A Zenegyűjtemény egy kereshető adatbázis, mely zenei anyagokat (dalokat, zenehallgatási anyagokat, stb.) tartalmaz. Minden dalhoz tartozik egy  közel 60 szempont szerinti elemzés, mely az alapvető zenei jellemzők mellett abban is orientál, hogy milyen életkorban, milyen alkalomra, milyen életkorú gyermekek számára, milyen zenei elem megtanítására alkalmas egy adott dal. A dalok többségéhez egy játékleírás is kapcsolódik, a feltöltést végző pedagógus saját alkotása, mely a dal játékos megtanítását szolgálja. A Közösséghez történő csatlakozás az országban tanító kollégákkal történő kapcsolatfelvételt, információcserét szolgálja. Az Eseménynaptár zenepedagógiához kapcsolódó hazai szakmai eseményeket tartalmaz.

Az oldal folyamatosan bővül, és minden felhasználót arra biztatunk, hogy saját gyakorlatában bevált anyagait bátran ossza meg a közösséggel és töltse föl azokat a Zenegyűjteménybe.

Ez a verzió kifejezetten a magyar énektanárok számára készült magyar nyelvű változat. A teljes világot lefedő angol nyelvű verzió a https://kodalyhub.com oldalon érhető el, angolul beszélő kollégáknak javasoljuk, hogy ide is regisztráljanak!

 

Kapcsolat

Budapesti iroda:
+36 1 462-7000

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete
6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 1., Hungary

https://kodaly.hu

 

A Kodály HUB a "Kodály HUB - Sing, Learn, Share" c. Erasmus+ Stratégiai Partnerségi projekt keretében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával jött létre. Az oldal fenntartásához az NKA és az EMMI "Mindennapos éneklés" programja nyújt támogatást.