A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Vissza a naptárhoz
"Kodály-módszer a Kodály-koncepció alapján - hagyomány és megújulás" akkreditált tanártovábbképzés Pécsen
event image
2019. október 25. péntek, 09:00 – 2019. október 27. vasárnap, 17:45
Pécsi Tudományegyetem - Művészeti Kar, 7622 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.
Magyarország
Képzés, kurzus

30 ÓRÁS AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS


A tanfolyamra iskolai ének-zene tanárok, alsó tagozaton ének-zenét tanítók, szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, valamint iskolai kórusokat vezető karnagyok jelentkezhetnek.


Időpont: 2019. október 25-26-27.


Jelentkezési határidő: 2019. október 4.


A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a “Mindennapos Éneklés” program keretében valósul meg. 

Tekintettel arra, hogy a továbbképzésen bemutatjuk a Zeneakadémia fejlesztésében elkészült új digitális applikációkat, a Kodály HUB digitális tudásközpontot és a Megérint a zene applikációt, elsősorban olyan tanárok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek legalább alapszintű digitális kompetenciákkal is. A résztvevők a vasárnap délelőtti modulokhoz hozzanak magukkal laptopot és/vagy tabletet!


A tanfolyam címe: 
Kodály-módszer a Kodály-koncepció alapján - hagyomány és megújulás 
(30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program, alapítási engedélyszám: 9-66/2018.)


A tanfolyam ideje: 
2019. október 25. (péntek) 9:00-13:00 ill. 14:00-18:00 között
2019. október 26. (szombat) 9:00-13:00 ill. 14:00-18:45 között
2019. október 27. (vasárnap) 9:00-13:00 ill. 14:00-17:45 között


A tanfolyam helye:  Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara


Szakmai vezető: Dr. habil. Nemes László Norbert, a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója


A tanfolyamon tanító tanárok: Barabás Edina, Demel Eszter, Garamszegi Valéria, Körtvési Katalin, Nemes László Norbert, Rozmán Lajos, Spiegel Mariann, Szalay Olga


A továbbképzés célja:


A továbbképzés célja, hogy magas szintű elméleti és gyakorlati képzést nyújtson. A résztvevő ismerje meg a Kodály Zoltán nevével fémjelzett zenepedagógiai gyakorlat alapelveit, filozófiai hátterét. Váljon képessé ezen gyakorlat újszerű alkalmazására, mely igazodik korunk lehetőségeihez és kihívásaihoz.


A képzéshez kapcsolódó beszámoló követelményrendszere:


A továbbképzés anyagához kapcsolódó tanári portfólió készítése saját iskolai tanítási gyakorlatához kapcsolódóan (pedagógiai repertoár, kreatív módszerek alkalmazása, az új digitális technikák használata az órai gyakorlatban), melynek terjedelme max. 5 oldal. 


A portfólió beadásának határideje: a kurzus befejezését követő 2 héten belül.


Az értékelés szempontjai: a portfólió tükrözze a továbbképzés során megismert, elsajátított új, kreatív gyakorlatok, módszerek alkalmazását, valamint a kodályi elvek megvalósulását.


Amennyiben a résztvevő valamelyik részfeladatot nem teljesíti, a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány nem adható ki.


A tanúsítvány megszerzésének további feltétele a továbbképzés 90%-án való részvétel (A 30 tanítási órából legfeljebb 3 tanítási órát - azaz 2 óra 15 percet - lehet hiányozni).


Jelentkezés:


A részvétel ingyenes, ellátást biztosítunk.


Azon résztvevők számára, akik nem tudják a napi bejárást megoldani, 3 csillagos 2 személyes szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést.


A továbbképzés maximális létszáma: 30 fő


A jelentkezési lap innen letölthető.


Az aláírt jelentkezési lapot 2019. október 4-ig kérjük elküldeni beszkennelve a kodaly.tovabbkepzes@zeneakademia.hu email címre Tóth Réka főszervezőnek.


Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.