A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Slide background

Bármilyen eszközön.

Bárhol.

Elemezve.

Az összes anyagunk egy érintésnyire.

MOBILESZKÖZÖKRE OPTIMALIZÁLVA

Tanítási segédanyagok százai várnak

FEDEZD FEL ZENEGYŰJTEMÉNYÜNK!

Slide background

Regisztráció

Légy tagja a Kodályhub elkötelezett, aktív közösségnek

Csatlakozz közösségünkhöz!

Régóta várja az angol nyelvű közönség Kodály zenepedagógiai tárgyú írásainak, beszédeinek és interjúinak gyűjteményes kötetét. Bár a könyvben szereplő szövegek különböző céllal születtek, némelyik hosszabb, némelyik csupán néhány bekezdés terjedelmű, az olvasó számára világosan érzékelhető a mögöttük rejlő egységes esztétikai és intellektuális világkép: az éneklés és a szolmizáció fontossága a zeneoktatásban, a népzene és a nyugati művészi zene értékébe vetett hit, az elképzelés, hogy a zene jobb emberré tesz bennünket – ezek a gondolatok a kötet valamennyi lapját átitatják.

A szövegek jó része eddig nem jelent meg angolul, vagy csak nehezen hozzáférhető folyóiratokban találhatók meg. Kivételt e tekintetben az énekgyakorlatok előszavai jelentenek, amelyek a muzsikusok és a zenetanárok számára talán ismertek, összegyűjtve olvasva őket azonban árnyaltabb képet nyújtanak Kodály pedagógiai gondolkozásáról. A könyv összeállítója és szerkesztője a jelentős Kodály-kutató, Ittzés Mihály (1938–2018).

A könyv kapható a Kodály Intézet Könyvesboltjában.

A kötet megjelenését az EMMI támogatta.