A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Támogatásával a Mindennapos Éneklés Program keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete akkreditált továbbképző tanfolyamot hirdet óvodapedagógusok, alsó tagozaton ének zenei nevelést is végző tanítók, szakképzett iskolai ének-zene tanárok, szolfézstanárok és gyermekkórusokat és/vagy ifjúsági kórusokat vezető karnagyok számára.

A továbbképzések célja, hogy

  • az iskolai kórusok munkáját irányító karnagyok, valamint az iskolai ének-zene tantárgyat oktató zenepedagógusok számára gyakorlatközpontú szakmai továbbképzést nyújtson.
  • segítsen fejleszteni repertoár- és stílusismeretüket, módszertani kultúrájukat, s lehetőséget adjon számukra az iskolai éneklés sokszínűségének mélyreható megismerésére.
  • segítsen fejleszteni azokat a képességeket, technikákat, melyek a 6-12 éves korú gyermekek számára élményt adó zenei tevékenységre hangolják a pedagógusokat az iskolai élet szervezett és spontán keretein belül.

 A tanfolyam témája: „In memoriam Dr. Szabó Helga”

Továbbképző tanfolyam ének-zenét oktató tanítók számára (60 órás). A továbbképzés folyamán szó lesz a Kodály-koncepció főbb sajátosságairól, különböző zenei képességek fejlesztéséről, ezekhez kapcsolódó gyakorlatokról, valamint bemutató órákon keresztül ezen feladatok gyakorlatbani felhasználásáról.

Dátumok:

  • 2019. szeptember 28-29. (szombat-vasárnap)
  • 2019. október 18-19. (péntek-szombat)
  • 2019. november 15-16. (péntek-szombat)

Helyszínek: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Wesselényi utcai épülete, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolája, a XII. kerületi Kós Károly Általános Iskola

Alapítási engedélyszám: 9-67/2018.

A továbbképzés szakmai vezetője: Szirányi Borbála, a Zeneakadémia Kodály Intézetének művésztanára.

További információk:

A részvétel ingyenes, a továbbképzések alatt ellátást biztosítunk.

A továbbképzések maximális létszáma: 30 fő

A tanfolyamok időtartama: naponta 9:00-18:00 között, ebéd- és kávészünettel

A tanúsítványok megszerzésének feltétele a továbbképzések 100%-án való részvétel. (Betegség esetén orvosi igazolást elfogadunk.)

A vidékről érkező résztvevők számára 3 csillagos 2 személyes szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést.

Jelentkezés:

A jelentkezés határideje: 2019. szeptember 17.

A jelentkezési lap innen letölthető.

Az aláírt jelentkezési lapot 2019. szeptember 10-ig kérjük elküldeni beszkennelve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre Tóth Réka főszervezőnek.
Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV

A Kodály HUB-ról

A Kodály HUB a világ bármely pontjáról elérhető, nyilvános on-line tudásközpont, mely a kodályi zenepedagógia elveit követő szakmai anyagokat kínál az élményalapú ének-zene tanításhoz. Leíró részei a kodályi zenepedagógiában történő tájékozódást segítik, a regisztráció után elérhető interaktív funkciók pedig a tudásmegosztást, az énektanárok közösségépítését szolgálják. A Zenegyűjtemény egy kereshető adatbázis, mely zenei anyagokat (dalokat, zenehallgatási anyagokat, stb.) tartalmaz. Minden dalhoz tartozik egy  közel 60 szempont szerinti elemzés, mely az alapvető zenei jellemzők mellett abban is orientál, hogy milyen életkorban, milyen alkalomra, milyen életkorú gyermekek számára, milyen zenei elem megtanítására alkalmas egy adott dal. A dalok többségéhez egy játékleírás is kapcsolódik, a feltöltést végző pedagógus saját alkotása, mely a dal játékos megtanítását szolgálja. A Közösséghez történő csatlakozás az országban tanító kollégákkal történő kapcsolatfelvételt, információcserét szolgálja. Az Eseménynaptár zenepedagógiához kapcsolódó hazai szakmai eseményeket tartalmaz.

Az oldal folyamatosan bővül, és minden felhasználót arra biztatunk, hogy saját gyakorlatában bevált anyagait bátran ossza meg a közösséggel és töltse föl azokat a Zenegyűjteménybe.

Ez a verzió kifejezetten a magyar énektanárok számára készült magyar nyelvű változat. A teljes világot lefedő angol nyelvű verzió a https://kodalyhub.com oldalon érhető el, angolul beszélő kollégáknak javasoljuk, hogy ide is regisztráljanak!

 

Kapcsolat

Budapesti iroda:
+36 1 462-7000

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete
6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 1., Hungary

https://kodaly.hu

 

A Kodály HUB a "Kodály HUB - Sing, Learn, Share" c. Erasmus+ Stratégiai Partnerségi projekt keretében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával jött létre. Az oldal fenntartásához az NKA és az EMMI "Mindennapos éneklés" programja nyújt támogatást.