A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Slide background

Bármilyen eszközön.

Bárhol.

Elemezve.

Az összes anyagunk egy érintésnyire.

MOBILESZKÖZÖKRE OPTIMALIZÁLVA

Tanítási segédanyagok százai várnak

FEDEZD FEL ZENEGYŰJTEMÉNYÜNK!

Slide background

Regisztráció

Légy tagja a Kodályhub elkötelezett, aktív közösségnek

Csatlakozz közösségünkhöz!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Támogatásával a Mindennapos Éneklés Program keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete akkreditált továbbképző tanfolyamot hirdet óvodapedagógusok, alsó tagozaton ének zenei nevelést is végző tanítók, szakképzett iskolai ének-zene tanárok, szolfézstanárok és gyermekkórusokat és/vagy ifjúsági kórusokat vezető karnagyok számára.

A továbbképzések célja, hogy

  • az iskolai kórusok munkáját irányító karnagyok, valamint az iskolai ének-zene tantárgyat oktató zenepedagógusok számára gyakorlatközpontú szakmai továbbképzést nyújtson.
  • segítsen fejleszteni repertoár- és stílusismeretüket, módszertani kultúrájukat, s lehetőséget adjon számukra az iskolai éneklés sokszínűségének mélyreható megismerésére.
  • segítsen fejleszteni azokat a képességeket, technikákat, melyek a 6-12 éves korú gyermekek számára élményt adó zenei tevékenységre hangolják a pedagógusokat az iskolai élet szervezett és spontán keretein belül.

 A tanfolyam témája: „In memoriam Dr. Szabó Helga”

Továbbképző tanfolyam ének-zenét oktató tanítók számára (60 órás). A továbbképzés folyamán szó lesz a Kodály-koncepció főbb sajátosságairól, különböző zenei képességek fejlesztéséről, ezekhez kapcsolódó gyakorlatokról, valamint bemutató órákon keresztül ezen feladatok gyakorlatbani felhasználásáról.

Dátumok:

  • 2019. szeptember 28-29. (szombat-vasárnap)
  • 2019. október 18-19. (péntek-szombat)
  • 2019. november 15-16. (péntek-szombat)

Helyszínek: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Wesselényi utcai épülete, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolája, a XII. kerületi Kós Károly Általános Iskola

Alapítási engedélyszám: 9-67/2018.

A továbbképzés szakmai vezetője: Szirányi Borbála, a Zeneakadémia Kodály Intézetének művésztanára.

További információk:

A részvétel ingyenes, a továbbképzések alatt ellátást biztosítunk.

A továbbképzések maximális létszáma: 30 fő

A tanfolyamok időtartama: naponta 9:00-18:00 között, ebéd- és kávészünettel

A tanúsítványok megszerzésének feltétele a továbbképzések 100%-án való részvétel. (Betegség esetén orvosi igazolást elfogadunk.)

A vidékről érkező résztvevők számára 3 csillagos 2 személyes szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést.

Jelentkezés:

A jelentkezés határideje: 2019. szeptember 17.

A jelentkezési lap innen letölthető.

Az aláírt jelentkezési lapot 2019. szeptember 10-ig kérjük elküldeni beszkennelve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre Tóth Réka főszervezőnek.
Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.