A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Slide background

Bármilyen eszközön.

Bárhol.

Elemezve.

Az összes anyagunk egy érintésnyire.

MOBILESZKÖZÖKRE OPTIMALIZÁLVA

Tanítási segédanyagok százai várnak

FEDEZD FEL ZENEGYŰJTEMÉNYÜNK!

Slide background

Regisztráció

Légy tagja a Kodályhub elkötelezett, aktív közösségnek

Csatlakozz közösségünkhöz!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Támogatásával a Mindennapos Éneklés Program keretében a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete 60 órás akkreditált továbbképző tanfolyamot hirdet óvodapedagógusok, alsó tagozaton ének-zenei nevelést is végző tanítók, szakképzett iskolai énektanárok, szolfézstanárok számára Zenei képességfejlesztés, játékok, zenehallgatás az óvodáskorúak és kisiskolások számára címmel.

A továbbképzések célja, hogy

    • az óvodapedagógusok, tanítók, ének- és szolfézstanárok számára gyakorlatközpontú szakmai továbbképzést nyújtson
    • segítsen fejleszteni módszertani és tantárgy-pedagógiai kultúrájukat, lehetőséget adva a dalanyag bővítésére, színesítésére, az értékes és ízléses dalok és játékok megkülönböztetésére
    • segítsen fejleszteni azokat a képességeket, technikákat, melyek a 3-10 éves korú gyermekek számára élményt adó zenei tevékenységre hangolják az óvodapedagógusokat és tanítókat az óvodai és iskolai élet szervezett és spontán keretein belül.

A tanfolyam témája:

Zenei képességfejlesztés, játékok, zenehallgatás az óvodáskorúak és kisiskolások számára - továbbképző tanfolyam óvodapedagógusoknak és tanítóknak (60 órás).

A továbbképzés folyamán szó lesz különböző értékes kiadványokról, zenei képességfejlesztő játékokról, a népzenei alapok jelentőségéről. A sokszínű, játékos feladatokat interaktívan, csoportosan kipróbálhatják a résztvevők, valamint a bemutató órákon/videókon keresztül megtapasztalhatják, hogy ezek a gyakorlatban hogyan valósíthatóak meg.

A továbbképzés szakmai vezetője: dr. habil. Kismartony Katalin, az ELTE TÓK egyetemi docense

A továbbképzésen tanító tanárok: Kismartony Katalin, Balázs Gabriella, Bánki Vera, Gállné Gróh Ilona, Gáll Viktória, Kolosai Nedda, Kolozsváry Judit, Kovács Katalin, M. Dietrich Helga, Marosfalvy Judit, Mihalovics Csilla, Sapszon Borbála, Sándor Ildikó, Sáry Bánk, Szentpétery Melitta, Szirányi Borbála Vasvári Éva és a Kerek Zenekar

Dátumok:

2019. október 11. (péntek) 16 órától, 12. (szombat) egész nap, 13. (vasárnap) 14.30-ig (az önkormányzati választások miatt)

2019. október 26-27. (szombat-vasárnap) két egész nap

2019. november 8-9. (péntek-szombat) két egész nap

Helyszínek: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Wesselényi utca 52. alatti Ligeti épülete, és az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolája

Alapítási engedélyszám: 9-68/2018.

További információk:

A részvétel ingyenes, a továbbképzések alatt ellátást biztosítunk. A továbbképzések maximális létszáma: 30 fő. A tanfolyamok időtartama: naponta 9:00-18:00 között, ebéd- és kávészünettel.

A tanúsítványok megszerzésének feltétele a továbbképzések 100%-án való részvétel és a kurzus teljesítésére vonatkozó feladatok teljesítése. (Betegség esetén orvosi igazolást elfogadunk.)

A vidékről érkező résztvevők számára 3 csillagos 2 személyes szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést.

További részletek az Eseménynaptárban.