A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Slide background

Bármilyen eszközön.

Bárhol.

Elemezve.

Az összes anyagunk egy érintésnyire.

MOBILESZKÖZÖKRE OPTIMALIZÁLVA

Tanítási segédanyagok százai várnak

FEDEZD FEL ZENEGYŰJTEMÉNYÜNK!

Slide background

Regisztráció

Légy tagja a Kodályhub elkötelezett, aktív közösségnek

Csatlakozz közösségünkhöz!

THEODOR SEGÍT A BAJBAN!
Megérint a zene - on-line ének- és szolfézstanítás a legújabb, átfogó tudást nyújtó applikációval

Mostantól elérhető a Zeneakadémia Kodály Intézetének tanárai útmutatásai alapján fejlesztett, az on-line ének- és szolfézsoktatásban is nagyszerűen használható applikáció, ami központi kabalafigurája, Theodor a hangyász segítségével hatékonyan segít a távoktatás során is. A digitális oktatócsomagot a magyarországi tanintézmények ingyenesen kapják meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kodály-évhez kötődő támogatásának köszönhetően.


Az applikáció által használt eszközök a Kodály-alapú zenepedagógiai gyakorlatból ismertek. A program és a belekódolt 20 különböző feladattípus hatékonyan és játszva segítik az iskoláskorú gyerekek zenei hallásának fejlesztését a zenei írás, olvasás és többszólamú készségek terén.
A program gyermekközpontú, használata változatossá és élményszerűvé teszi az órákat. A tanárt segíti az órák tudatos megtervezésében, azonnali visszajelzést ad a tanulók pillanatnyi tudásáról, rugalmas előrehaladást tesz lehetővé.


A 20 különböző feladattípushoz a tanár szerkeszti és menti el a konkrét feladatokat, akár több hétre előre dolgozva. A nehézségi szintjüket a csoport, az osztály pillanatnyi tudásszintjéhez tudja mindig igazítani, akár az órán variálva egy korábban elkészített feladaton. A programba beépített kottaszerkesztő 3- ill. 5-vonalas kottákkal, a legegyszerűbb képi hangjegyektől 3 keresztig ill. béig tud dolgozni, képes triolát, kisnyújtott és kiséles ritmust, tizenhatodokat kezelni, ismeri a szolmizációs hangokat, többszólamú kottázást tesz lehetővé, tehát nem zenei tagozaton akár a felsősök is élvezettel használhatják.


A programot a tanár PC-n, laptopon, tableten használhatja, az okostáblára is kivetítheti a feladatokat, a diákok az órán tableten kezelhetik, otthon PC-n, laptopon és tableten tudják a feladatokat megoldani.
Ez az eszközhasználat a gyermekeknek otthonos, a program könnyen kezelhető, a jutalmazásra építő játékosság vonzóvá teszi a feladatok elvégzését és az otthoni gyakorlást.


A programcsomag képi világát nagyon szerették a tesztelés során mind a gyerekek, mind a tanárok, nem véletlenül, mert szín- és formavilága, kabalafigurái a legmagasabb művészi igénnyel készültek. Főhősünk Theodor, a sörényes hangyász, aki ormányával ügyesen szippantja föl a képernyőről a hangokat és dörmögő - szuszorászó állatkából madárkabarátai segítségével tisztán éneklő lénnyé válik. A dörmögő gyerekek könnyen azonosulhatnak vele, jelenlétével segíti őket abban, hogy az éneklés jó élmény legyen.Technikai paraméterek:
● Támogatott eszközök: az alkalmazás tableten, laptopon és asztali gépeken működik, okostelefonok nem támogatottak.
● Támogatott kijelző méret: minimum 9.7 col
● Böngészők: Google Chrome (minimum főverzió: 72), Firefox (minimum főverzió: 64), Edge (minimum főverzió: 18), Safari (minimum főverzió 11)
● Operációs rendszerek: Minimum Android verzio: Android 5.0, Minimum iOS verzio: iOS 11


Kérjük, amennyiben igényli az oktatócsomagot, jelezze iskolája pontos nevének és e-mailcímének megadásával az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, hogy az iskolákkal meg tudjuk kötni a megállapodást és az adatfeldolgozási szerződést. A csomag a megállapodás megkötése után elérhető, magánszemélyként nem.