A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Slide background

Bármilyen eszközön.

Bárhol.

Elemezve.

Az összes anyagunk egy érintésnyire.

MOBILESZKÖZÖKRE OPTIMALIZÁLVA

Tanítási segédanyagok százai várnak

FEDEZD FEL ZENEGYŰJTEMÉNYÜNK!

Slide background

Regisztráció

Légy tagja a Kodályhub elkötelezett, aktív közösségnek

Csatlakozz közösségünkhöz!

Bár nagyon sok mindent nem tudunk még az új típusú koronavírusról, a kézmosás fontosságát a vírus elleni harcban nem lehet elégszer hangsúlyozni.


Annak érdekében, hogy mindenki megtanulja a helyes kézmosást, a WHO kiadott egy hat lépésből álló ajánlást. Miután publikálták, sorra jelentek meg a világhálón videótippek arról, hogyan győződjünk meg a kézmosás alaposságáról, ideális hosszának betartásáról (20-25 mp) és arról, hogyan tanítsuk meg gyermekeinket is a hat lépésre. A Happy birthday kétszer egymás utáni eléneklése lett talán eddig a legtöbbször ajánlott, de több szakma összefogásával mostanra megszületett és 28 nyelven elérhető a Nagy Kézmosós Világdal!


A dal alapjául két kanadai kórház, a WHO genfi központja és az Edinburghi Egyetem Zenei Kara szakemberei javaslatára a Frère Jacques-ot (magyarul János bácsi keljen fel) választották, mert szinte a világ összes nyelvén ismert, tökéletesen illeszthető a 6 kézmosási lépéshez, könnyen tanítható és tanulható bármelyik korosztálynak.


Az angol publikációt (link) küldték el a szervezők a világ különböző intézményeihez és kérték, hogy szülessen egy olyan helyi verzió, melyet a gyerekek és felnőttek könnyen megtanulnak. Eddig 28 nyelven készült el a dalocska, továbbiak készülnek, a magyar verzió szövege és a hangfelvétel a Zeneakadémia Kodály Intézetének munkája.


Az orvosi körökben mérvadó Journal of Hospital Infections következő száma le fogja közölni a projekt összefoglalóját. Biztosíthatunk mindenkit, a dal tökéletesen segít abban, hogy a kézmosás közben énekelve ne maradjon ki egy lépés sem. Nagyon hatékony, tényleg működik, mi, akik részt vettünk a projektben, azóta csak így mosunk kezet.