A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Slide background

Bármilyen eszközön.

Bárhol.

Elemezve.

Az összes anyagunk egy érintésnyire.

MOBILESZKÖZÖKRE OPTIMALIZÁLVA

Tanítási segédanyagok százai várnak

FEDEZD FEL ZENEGYŰJTEMÉNYÜNK!

Slide background

Regisztráció

Légy tagja a Kodályhub elkötelezett, aktív közösségnek

Csatlakozz közösségünkhöz!

Az idei év sem múlhat el a hagyományos, Kodályt ünneplő emlékkoncert nélkül december 16-án. Az ezévi koncert különlegessége (az online élő közvetítésen kívül), hogy Kodály több olyan darabja is műsorra kerül, amit ritkán hallhat a nagyközönség.

A jelenlegi helyzet miatt online térbe kényszerült koncertet a Zeneakadméia Nagyterméből, élő közvetítés során lehet követ. A színes műsorban két zongoradarab kivételével csupa kamaramuzsika szerepel olyan neves művészek előadásában, mint Bretz Gábor (ének), Fenyő László (cselló), Gráf Zsuzsanna, Farkas Gábor (zongora).

A koncert egyik különlegessége Kodály: Énekszó Op.1 - népi versekre íródott dalok (melyből 11 hangzik el a koncerten), hisz a nagy hangterjedelemnek és technikai kihívásoknak köszönhetően nagyon ritka, hogy egy előadó énekli el a teljes dalciklust. Bretz Gábornak, világhírű basszbaritonnak és Gráf Zsuzsannának, a neves karnagynak, aki az este folyamán zongora tudását csillogtatja meg, köszönhetően egy igazi ajándékkal kezdődik a koncert.

Ezt követően Kodály cselló és zongora kamaradarabjai, valamint szóló zongora darabjai szólalnak meg.

A részletes műsor, és hogyan lehet csatlakozni a közvetítéshez, a Zeneakadémia honlapján elérhető. 

 

Kodály és Emma árnyjátéka (Kodály saját fotója)