A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ
Slide background

Bármilyen eszközön.

Bárhol.

Elemezve.

Az összes anyagunk egy érintésnyire.

MOBILESZKÖZÖKRE OPTIMALIZÁLVA

Tanítási segédanyagok százai várnak

FEDEZD FEL ZENEGYŰJTEMÉNYÜNK!

Slide background

Regisztráció

Légy tagja a Kodályhub elkötelezett, aktív közösségnek

Csatlakozz közösségünkhöz!

Örömmel jelentjük, hogy a 2021 őszére tervezett, de akkor elmaradt "Kórusvezetés, hangzásfejlesztés" továbbképzésünket 2022. április 21-24. között meg tudjuk tartani.

KÓRUSVEZETÉS, HANGZÁSFEJLESZTÉS
30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés a Zeneakadémia Kodály Intézetének szervezésében
A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a “Mindennapos Éneklés” folytatásaként létrejövő „Szakmódszertani Továbbképzés” program keretében valósul meg.

A tanfolyam címe:
Kórusvezetés, hangzásfejlesztés
Várjuk azon pedagógusok (ének-zene tanárok, karvezetők, szolfézstanárok, zeneismeret-tanárok, egyházzene tanárok) jelentkezését, akiknek az iskolai vokális zenei együttesek, kórusok vezetéséhez további vezényléstechnikai és bővebb repertoárismeretre van szüksége.
(30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program, alapítási engedélyszám: 831/10/2019.)

A tanfolyam ideje:
2022. április 21. (csütörtök) 15:00-19:00 között szünettel
2022. április 22. (péntek) 9:00-17:00 között szünettel
2022. április 23. (szombat) 9:00-17:30 között szünettel
2022. április 24. (vasárnap) 9:30-17:30 között szünettel
A tanfolyam helye: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc téri épülete

A tanfolyam oktatói:
Szakmai vezető: Dr. Kutnyánszky Csaba, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Oktatási Rektorhelyettese, a Karmester és Karvezető Tanszék tanszékvezetője
A tanfolyamon tanító tanárok: Cseri Zsófia, Kamp Salamon, dr. Kutnyánszky Csaba, Mindszenty Zsuzsánna

A továbbképzés célja:
A továbbképzés célja az alap- és középfokú nevelési-oktatási intézményekben tanító zenetanárok kórusvezetői ismereteinek bővítése és továbbfejlesztése.
A résztvevők ismerjék meg a hazai és nemzetközi karirodalom legkiemelkedőbb alkotásait; váljanak alkalmassá magasabb technikai- és művészi igényű kórusművek betanítására és megszólaltatására; legyenek képesek egy koherens koncepció alapján összeállított koncertprogram szerinti hangverseny megszervezésére, lebonyolítására és a műsor magas művészi színvonalon történő bemutatására.

A képzéshez kapcsolódó beszámoló követelményrendszere:
A továbbképzésen elsajátított ismeretek ellenőrzésére a továbbképzést követő záróhangversenyen kerül sor, melynek keretében a résztvevők a továbbképzés során megtanult mű(vek)et (terjedelemtől és összetettségtől függően egy vagy több művet) tanítanak be és vezényelnek.
A záróhangverseny kórusa(i) a művekből előzetesen felkészülnek, így a résztvevők a művek betanításának alapozó fázisát követően kapcsolódnak be a munkába. A záróhangverseny legkésőbb a továbbképzés utolsó oktatási napját követő 8. napon zajlik.
Az értékelés szempontjai:
-a betanítás során alkalmazott próbatechnika,
-az előadás során alkalmazott vezényléstechnika,
-a művészi megvalósítás színvonala.

Amennyiben a résztvevő valamelyik részfeladatot nem teljesíti, a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány nem adható ki.
A tanúsítvány megszerzésének további feltétele a továbbképzés 90%-án való részvétel (A 30 tanítási órából legfeljebb 3 tanítási órát - azaz 2 óra 15 percet - lehet hiányozni).

Jelentkezés:
A minisztériumi támogatásnak köszönhetően a részvétel ingyenes.
Az eddigi gyakorlattól eltérően sajnos idén nem tudunk szállást és ebédet biztosítani.
A továbbképzés maximális létszáma: 15 fő
A jelentkezési lap letölthető innen.
Az aláírt jelentkezési lapot és szakmai önéletrajzot 2022. április 1-ig kérjük elküldeni beszkennelve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre Tóth Réka főszervezőnek.
Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.

Visszajelzések a korábbi tanfolyamokról:
„Hálás vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű kórussal és annak karnagyával dolgozhattam. Az iskolai tapasztalataim és a gyerekek után ez maga volt a PARADICSOM. A kórusvezető minden instrukciója segítő volt, a kórus nagyon lelkes.”
„Az oktatók munkája, szaktudása magas szintű volt, de úgy érzem, ugyanakkor mégis tudtak partnerként is kezelni bennünket, ami nagyon megtisztelő és jó érzés volt.”