A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ

Örömmel jelentjük, hogy a 2021 őszére tervezett, de akkor elmaradt "Kórusvezetés, hangzásfejlesztés" továbbképzésünket 2022. április 21-24. között meg tudjuk tartani.

KÓRUSVEZETÉS, HANGZÁSFEJLESZTÉS
30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés a Zeneakadémia Kodály Intézetének szervezésében
A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a “Mindennapos Éneklés” folytatásaként létrejövő „Szakmódszertani Továbbképzés” program keretében valósul meg.

A tanfolyam címe:
Kórusvezetés, hangzásfejlesztés
Várjuk azon pedagógusok (ének-zene tanárok, karvezetők, szolfézstanárok, zeneismeret-tanárok, egyházzene tanárok) jelentkezését, akiknek az iskolai vokális zenei együttesek, kórusok vezetéséhez további vezényléstechnikai és bővebb repertoárismeretre van szüksége.
(30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program, alapítási engedélyszám: 831/10/2019.)

A tanfolyam ideje:
2022. április 21. (csütörtök) 15:00-19:00 között szünettel
2022. április 22. (péntek) 9:00-17:00 között szünettel
2022. április 23. (szombat) 9:00-17:30 között szünettel
2022. április 24. (vasárnap) 9:30-17:30 között szünettel
A tanfolyam helye: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc téri épülete

A tanfolyam oktatói:
Szakmai vezető: Dr. Kutnyánszky Csaba, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Oktatási Rektorhelyettese, a Karmester és Karvezető Tanszék tanszékvezetője
A tanfolyamon tanító tanárok: Cseri Zsófia, Kamp Salamon, dr. Kutnyánszky Csaba, Mindszenty Zsuzsánna

A továbbképzés célja:
A továbbképzés célja az alap- és középfokú nevelési-oktatási intézményekben tanító zenetanárok kórusvezetői ismereteinek bővítése és továbbfejlesztése.
A résztvevők ismerjék meg a hazai és nemzetközi karirodalom legkiemelkedőbb alkotásait; váljanak alkalmassá magasabb technikai- és művészi igényű kórusművek betanítására és megszólaltatására; legyenek képesek egy koherens koncepció alapján összeállított koncertprogram szerinti hangverseny megszervezésére, lebonyolítására és a műsor magas művészi színvonalon történő bemutatására.

A képzéshez kapcsolódó beszámoló követelményrendszere:
A továbbképzésen elsajátított ismeretek ellenőrzésére a továbbképzést követő záróhangversenyen kerül sor, melynek keretében a résztvevők a továbbképzés során megtanult mű(vek)et (terjedelemtől és összetettségtől függően egy vagy több művet) tanítanak be és vezényelnek.
A záróhangverseny kórusa(i) a művekből előzetesen felkészülnek, így a résztvevők a művek betanításának alapozó fázisát követően kapcsolódnak be a munkába. A záróhangverseny legkésőbb a továbbképzés utolsó oktatási napját követő 8. napon zajlik.
Az értékelés szempontjai:
-a betanítás során alkalmazott próbatechnika,
-az előadás során alkalmazott vezényléstechnika,
-a művészi megvalósítás színvonala.

Amennyiben a résztvevő valamelyik részfeladatot nem teljesíti, a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány nem adható ki.
A tanúsítvány megszerzésének további feltétele a továbbképzés 90%-án való részvétel (A 30 tanítási órából legfeljebb 3 tanítási órát - azaz 2 óra 15 percet - lehet hiányozni).

Jelentkezés:
A minisztériumi támogatásnak köszönhetően a részvétel ingyenes.
Az eddigi gyakorlattól eltérően sajnos idén nem tudunk szállást és ebédet biztosítani.
A továbbképzés maximális létszáma: 15 fő
A jelentkezési lap letölthető innen.
Az aláírt jelentkezési lapot és szakmai önéletrajzot 2022. április 1-ig kérjük elküldeni beszkennelve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre Tóth Réka főszervezőnek.
Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.

Visszajelzések a korábbi tanfolyamokról:
„Hálás vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű kórussal és annak karnagyával dolgozhattam. Az iskolai tapasztalataim és a gyerekek után ez maga volt a PARADICSOM. A kórusvezető minden instrukciója segítő volt, a kórus nagyon lelkes.”
„Az oktatók munkája, szaktudása magas szintű volt, de úgy érzem, ugyanakkor mégis tudtak partnerként is kezelni bennünket, ami nagyon megtisztelő és jó érzés volt.”