MENÜ
 

Meghívó

Szeretettel meghívjuk a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete által vezetett PRESTO - Practices and Resources for Equipping Schools to Teach Music Online, az Európai Unió által támogatott Erasmus+ Stratégiai partnerségi projekt magyarországi multiplikációs eseményére. A program egy szakmai nap keretén belül valósul meg, melyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc téri épületében, a Kupola teremben tartunk meg 2023. február 25-én, szombaton.

A konzorciumban az LFZE Kodály Intézet mellett Írország egyik vezető egyeteme a Dublin City University, az írországi kórusok egyesülete (Sing Ireland), a skót nemzeti ifjúsági kórus (NYCOS), és a Colourstrings nevű, magyar zeneművészek által Finnországban bevezetett oktatási módszert alkalmazó cég a Caprice Oy található, mindannyian neves szakértőiket delegálták a projekthez. 

A projekt címében is sugallja, hogy az iskolai ének és zenetanítás online formájához nyújt segítséget olyan oktatási csomagokkal, melyben módszertani leírások, tanári segédletek és rövid oktatóvideók találhatók, olyan újszerű megközelítések, melyek segítik a zenebefogadást, kinyitnak eddig kevéssé ismert kapukat. A Kodály Intézet arra törekszik, hogy olyan anyagok készüljenek el, melyek a szorosan vett online tanítási technikák mellett bemutatnak olyan újszerű eszközöket is, melyek az online mód mellett a személyes jelenléttel történő oktatásban is hasznosíthatók.

A szakmai nap során egy reprezentatív bemutatót tartunk az elkészült módszertani anyagokból a Kodály Intézet neves tanárai (Barabás Edina, Fűri Anna, Körtvési Katalin, Nemes László Norbert, Novák Anikó, Rozmán Lajos, Tóth Réka) részvételével, és megismerünk a fiatal zeneszerző generáció kiemelkedő képviselője, Balogh Máté által kifejezett a projekt számára, pedagógiai céllal komponált rövid kórusműveket is.

A projekt konzorciumi résztvevői nevéből is láthatjuk, hogy a zeneoktatás mindhárom területét érintik a projekt fejlesztései, így a szakmai napra szeretettel várunk általános és középiskolai ének-zenetanárokat, kórusvezetőket és zeneiskolai hangszeres- és szolfézstanárokat egyaránt. A program ingyenes, kávét, vizet, hideg ebédet biztosítunk a nap folyamán (kérjük, vegetáriánus étel igényét a jelentkezési űrlapon jelezze).

A terem befogadóképessége miatt a maximális jelentkezési létszám maximum 70 fő, így kérjük, ha visszajelzése ellenére mégsem tud részt venni a programon, jelezze a szervezők felé, hogy a várólistára kerültek betölthessék a felszabadult helyeket.

Helyszín: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kupola terem, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Időpont: 2023. február 25., szombat 10:00-10:30 regisztráció, 10:30-17:00 szakmai program

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/jZYbU8bjr1FuryUE9

Jelentkezési határidő: 2023. február 18.

A szakmai napért 6 óráról kérésre tanúsítványt adunk, melyet a munkáltató a 7 évenként teljesítendő 120 órába beszámíthat. Amennyiben kér tanúsítványt, a jelentkezési űrlap kitöltésekor jelezze.

A szakmai napot online is követni tudják, a link később lesz elérhető.

További információ: Tóth Réka Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

           

A projekt azonosítója: 2020-1-HU01-KA226-SCH-094095    

   

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV

A Kodály HUB-ról

A Kodály HUB a világ bármely pontjáról elérhető, nyilvános on-line tudásközpont, mely a kodályi zenepedagógia elveit követő szakmai anyagokat kínál az élményalapú ének-zene tanításhoz. Leíró részei a kodályi zenepedagógiában történő tájékozódást segítik, a regisztráció után elérhető interaktív funkciók pedig a tudásmegosztást, az énektanárok közösségépítését szolgálják. A Zenegyűjtemény egy kereshető adatbázis, mely zenei anyagokat (dalokat, zenehallgatási anyagokat, stb.) tartalmaz. Minden dalhoz tartozik egy  közel 60 szempont szerinti elemzés, mely az alapvető zenei jellemzők mellett abban is orientál, hogy milyen életkorban, milyen alkalomra, milyen életkorú gyermekek számára, milyen zenei elem megtanítására alkalmas egy adott dal. A dalok többségéhez egy játékleírás is kapcsolódik, a feltöltést végző pedagógus saját alkotása, mely a dal játékos megtanítását szolgálja. A Közösséghez történő csatlakozás az országban tanító kollégákkal történő kapcsolatfelvételt, információcserét szolgálja. Az Eseménynaptár zenepedagógiához kapcsolódó hazai szakmai eseményeket tartalmaz.

Az oldal folyamatosan bővül, és minden felhasználót arra biztatunk, hogy saját gyakorlatában bevált anyagait bátran ossza meg a közösséggel és töltse föl azokat a Zenegyűjteménybe.

Ez a verzió kifejezetten a magyar énektanárok számára készült magyar nyelvű változat. A teljes világot lefedő angol nyelvű verzió a https://kodalyhub.com oldalon érhető el, angolul beszélő kollégáknak javasoljuk, hogy ide is regisztráljanak!

 

Kapcsolat

Elérhetőségek:
Tel.: +36 (76) 481 518
Email: kodalyhub@kodalyhub.com

Amennyiben technikai problémát tapasztal, kérjük írjon a következő címre:
support@kodalyhub.com

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete
6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 1., Hungary
https://kodaly.hu

A Kodály HUB a "Kodály HUB - Sing, Learn, Share" c. Erasmus+ Stratégiai Partnerségi projekt keretében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával jött létre. Az oldal fenntartásához az NKA és az EMMI "Mindennapos éneklés" programja nyújt támogatást.