MENÜ
 

A PRESTO nevű nemzetközi projekt keretében a Zeneakadémia Kodály Intézete (a konzorcium vezetője) és külföldi partnerei a hatékony zenei távoktatást segítő módszertani anyagok gazdag választékát hozták létre gyakorló pedagógusok számára. A zeneoktatás három nagy területét (iskolai ének- és szolfézs, kórus és hangszeres oktatás) érintve számos tantermi videó, módszertani jegyzet, óravázlat, gyakorlást támogató animáció készült el, emellett kifejezetten a projekt számára komponáltak fiatal zeneszerzők - elsősorban oktatási célú - új műveket. A projekt egészen kiemelkedő, 96%-os értékelést kapott a bírálóktól és megkapta a "Jó gyakorlat" kitüntető címet is az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségétől.
Az anyagok ingyenesen és tematikus bontásban egy weboldalon keresztül érhetők el. A projekt nemzetközi mivolta miatt a weboldal angol nyelvű, de a magyarországi iskolákban felvett anyagok, valamint a szülők számára elkészített kézikönyv elérhető magyarul is. Azonban az angol nyelvű módszertani videók könnyen érthetőek azok számára is, akik nem beszélnek magas szinten angolul.
Link a PRESTO oldalhoz: https://kodalyhub.com/presto

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV

A Kodály HUB-ról

A Kodály HUB a világ bármely pontjáról elérhető, nyilvános on-line tudásközpont, mely a kodályi zenepedagógia elveit követő szakmai anyagokat kínál az élményalapú ének-zene tanításhoz. Leíró részei a kodályi zenepedagógiában történő tájékozódást segítik, a regisztráció után elérhető interaktív funkciók pedig a tudásmegosztást, az énektanárok közösségépítését szolgálják. A Zenegyűjtemény egy kereshető adatbázis, mely zenei anyagokat (dalokat, zenehallgatási anyagokat, stb.) tartalmaz. Minden dalhoz tartozik egy  közel 60 szempont szerinti elemzés, mely az alapvető zenei jellemzők mellett abban is orientál, hogy milyen életkorban, milyen alkalomra, milyen életkorú gyermekek számára, milyen zenei elem megtanítására alkalmas egy adott dal. A dalok többségéhez egy játékleírás is kapcsolódik, a feltöltést végző pedagógus saját alkotása, mely a dal játékos megtanítását szolgálja. A Közösséghez történő csatlakozás az országban tanító kollégákkal történő kapcsolatfelvételt, információcserét szolgálja. Az Eseménynaptár zenepedagógiához kapcsolódó hazai szakmai eseményeket tartalmaz.

Az oldal folyamatosan bővül, és minden felhasználót arra biztatunk, hogy saját gyakorlatában bevált anyagait bátran ossza meg a közösséggel és töltse föl azokat a Zenegyűjteménybe.

Ez a verzió kifejezetten a magyar énektanárok számára készült magyar nyelvű változat. A teljes világot lefedő angol nyelvű verzió a https://kodalyhub.com oldalon érhető el, angolul beszélő kollégáknak javasoljuk, hogy ide is regisztráljanak!

 

Kapcsolat

Elérhetőségek:
Tel.: +36 (76) 481 518
Email: kodalyhub@kodalyhub.com

Amennyiben technikai problémát tapasztal, kérjük írjon a következő címre:
support@kodalyhub.com

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete
6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 1., Hungary
https://kodaly.hu

A Kodály HUB a "Kodály HUB - Sing, Learn, Share" c. Erasmus+ Stratégiai Partnerségi projekt keretében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával jött létre. Az oldal fenntartásához az NKA és az EMMI "Mindennapos éneklés" programja nyújt támogatást.