A Kodályhub cookie-kat (sütiket) használ az oldal alapvető működése érdekében. Az oldal használatával kijelenti, hogy az Adatkezelési Tájékoztatót, valamint a Általános Szerződési Feltételeket elolvasta, és ezekkel egyetért.

MENÜ

A PRESTO nevű nemzetközi projekt keretében a Zeneakadémia Kodály Intézete (a konzorcium vezetője) és külföldi partnerei a hatékony zenei távoktatást segítő módszertani anyagok gazdag választékát hozták létre gyakorló pedagógusok számára. A zeneoktatás három nagy területét (iskolai ének- és szolfézs, kórus és hangszeres oktatás) érintve számos tantermi videó, módszertani jegyzet, óravázlat, gyakorlást támogató animáció készült el, emellett kifejezetten a projekt számára komponáltak fiatal zeneszerzők - elsősorban oktatási célú - új műveket. A projekt egészen kiemelkedő, 96%-os értékelést kapott a bírálóktól és megkapta a "Jó gyakorlat" kitüntető címet is az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségétől.
Az anyagok ingyenesen és tematikus bontásban egy weboldalon keresztül érhetők el. A projekt nemzetközi mivolta miatt a weboldal angol nyelvű, de a magyarországi iskolákban felvett anyagok, valamint a szülők számára elkészített kézikönyv elérhető magyarul is. Azonban az angol nyelvű módszertani videók könnyen érthetőek azok számára is, akik nem beszélnek magas szinten angolul.
Link a PRESTO oldalhoz: https://kodalyhub.com/presto