MENÜ
 

A legkiemelkedőbb színvonalon megvalósított pályázatokat idén is Nívódíjjal ismerte el a program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány.

A hagyományokhoz híven, idén is megrendezésre került „Az Erasmus+ ajtókat nyit” című konferencia és díjátadó, a Tempus Közalapítvány szervezésében. A rendezvény célja, hogy az egybegyűltek a pályázókkal közösen ünnepelhessék az Erasmus+ programnak köszönhető sikereket.

A 2024-es díjazottak között van a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete által kezdeményezett PRESTO projekt is. 

„Az Erasmus+ ajtókat nyit” című konferencia és díjátadó

Az egyetem más felsőoktatási intézményekkel, civil szervezetekkel és egy gazdasági szervezet partnerségben valósította meg projektjét. Céljuk egy olyan ellenőrzött, rendszerezett és sokoldalú oktatási segédanyag előállítása volt, amely segíti az iskolai zenetanárok és kórusvezetők tantermi munkáját, de online felhasználásra is alkalmas. Ezen keresztül szintén fontos célkitűzés volt a zeneoktatás rugalmasságának és rezilienciájának növelése az olyan rendkívüli helyzetek esetében is, mint amilyet a világjárvány teremtett.

A díjakat meghívott vendégek, Dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Zupkó Gábor az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete vezetője, a Közalapítvány részéről pedig annak kuratórium elnöke adta át a nyolc projektmegvalósítónak.

Az aktív társadalmi részvételt, illetve az innovációt támogató nívódíjas projektek nemcsak magas szakmai minőségükkel emelkedtek ki a többi projekt közül, hanem azzal is, hogy egytől egyig aktuális kihívásokra, problémákra nyújtanak választ.

Forrás: https://erasmusplusz.hu/a-nivodijas-projekteket-modellkent-es-mintakent-mutatjuk-be-ismerje-meg-a-2024-es-nyerteseket

A díjat átvette Freytag Orsolya, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nemzetközi és Intézményfejlesztési osztályvezetője. 

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV

A Kodály HUB-ról

A Kodály HUB a világ bármely pontjáról elérhető, nyilvános on-line tudásközpont, mely a kodályi zenepedagógia elveit követő szakmai anyagokat kínál az élményalapú ének-zene tanításhoz. Leíró részei a kodályi zenepedagógiában történő tájékozódást segítik, a regisztráció után elérhető interaktív funkciók pedig a tudásmegosztást, az énektanárok közösségépítését szolgálják. A Zenegyűjtemény egy kereshető adatbázis, mely zenei anyagokat (dalokat, zenehallgatási anyagokat, stb.) tartalmaz. Minden dalhoz tartozik egy  közel 60 szempont szerinti elemzés, mely az alapvető zenei jellemzők mellett abban is orientál, hogy milyen életkorban, milyen alkalomra, milyen életkorú gyermekek számára, milyen zenei elem megtanítására alkalmas egy adott dal. A dalok többségéhez egy játékleírás is kapcsolódik, a feltöltést végző pedagógus saját alkotása, mely a dal játékos megtanítását szolgálja. A Közösséghez történő csatlakozás az országban tanító kollégákkal történő kapcsolatfelvételt, információcserét szolgálja. Az Eseménynaptár zenepedagógiához kapcsolódó hazai szakmai eseményeket tartalmaz.

Az oldal folyamatosan bővül, és minden felhasználót arra biztatunk, hogy saját gyakorlatában bevált anyagait bátran ossza meg a közösséggel és töltse föl azokat a Zenegyűjteménybe.

Ez a verzió kifejezetten a magyar énektanárok számára készült magyar nyelvű változat. A teljes világot lefedő angol nyelvű verzió a https://kodalyhub.com oldalon érhető el, angolul beszélő kollégáknak javasoljuk, hogy ide is regisztráljanak!

 

Kapcsolat

Elérhetőségek:
Tel.: +36 (76) 481 518
Email: kodalyhub@kodalyhub.com

Amennyiben technikai problémát tapasztal, kérjük írjon a következő címre:
support@kodalyhub.com

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete
6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 1., Hungary
https://kodaly.hu

A Kodály HUB a "Kodály HUB - Sing, Learn, Share" c. Erasmus+ Stratégiai Partnerségi projekt keretében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával jött létre. Az oldal fenntartásához az NKA és az EMMI "Mindennapos éneklés" programja nyújt támogatást.