MENÜ
 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a “Mindennapos Éneklés” program keretében hirdetjük meg ebben a félévben három vidéki helyszínen (Győr, Pécs, Debrecen) a nagysikerű „Kodály módszer” a Kodály koncepció alapján - hagyomány és megújulás című 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzéseinket. 

A továbbképzés célja:

- magas szintű elméleti és gyakorlati képzést nyújtása a résztvevők számára

- a résztvevők ismerjék meg a Kodály Zoltán nevével fémjelzett zenepedagógiai gyakorlat alapelveit, filozófiai hátterét

- a résztvevők váljanak képessé ezen gyakorlat újszerű alkalmazására, mely igazodik korunk lehetőségeihez és kihívásaihoz.

Szakmai vezető: Dr. Nemes László Norbert, a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója

A tanfolyamon tanító tanárok: Barabás Edina, Demel Eszter, Farkasházi Dávid, Farnadi Tamara, Fehér Anikó, Garamszegi Valéria, Kiss Boldizsár, Körtvési Katalin, Nemes László Norbert, Rápli Györgyi, Rozmán Lajos, Spiegel Mariann, Szalay Olga (helyszínenként eltérő összetételben).

Az egyes városokban tartandó képzések feltételeiről, időpontjairól, helyszíneiről, egyéb információkról az Eseménynaptárban tájékozódhat (Győr innen, Pécs innen, Debrecen innen)

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV

A Kodály HUB-ról

A Kodály HUB a világ bármely pontjáról elérhető, nyilvános on-line tudásközpont, mely a kodályi zenepedagógia elveit követő szakmai anyagokat kínál az élményalapú ének-zene tanításhoz. Leíró részei a kodályi zenepedagógiában történő tájékozódást segítik, a regisztráció után elérhető interaktív funkciók pedig a tudásmegosztást, az énektanárok közösségépítését szolgálják. A Zenegyűjtemény egy kereshető adatbázis, mely zenei anyagokat (dalokat, zenehallgatási anyagokat, stb.) tartalmaz. Minden dalhoz tartozik egy  közel 60 szempont szerinti elemzés, mely az alapvető zenei jellemzők mellett abban is orientál, hogy milyen életkorban, milyen alkalomra, milyen életkorú gyermekek számára, milyen zenei elem megtanítására alkalmas egy adott dal. A dalok többségéhez egy játékleírás is kapcsolódik, a feltöltést végző pedagógus saját alkotása, mely a dal játékos megtanítását szolgálja. A Közösséghez történő csatlakozás az országban tanító kollégákkal történő kapcsolatfelvételt, információcserét szolgálja. Az Eseménynaptár zenepedagógiához kapcsolódó hazai szakmai eseményeket tartalmaz.

Az oldal folyamatosan bővül, és minden felhasználót arra biztatunk, hogy saját gyakorlatában bevált anyagait bátran ossza meg a közösséggel és töltse föl azokat a Zenegyűjteménybe.

Ez a verzió kifejezetten a magyar énektanárok számára készült magyar nyelvű változat. A teljes világot lefedő angol nyelvű verzió a https://kodalyhub.com oldalon érhető el, angolul beszélő kollégáknak javasoljuk, hogy ide is regisztráljanak!

 

Kapcsolat

Budapesti iroda:
+36 1 462-7000

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete
6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 1., Hungary

https://kodaly.hu

 

A Kodály HUB a "Kodály HUB - Sing, Learn, Share" c. Erasmus+ Stratégiai Partnerségi projekt keretében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával jött létre. Az oldal fenntartásához az NKA és az EMMI "Mindennapos éneklés" programja nyújt támogatást.